Plantendagen  2022

Deze herfst en winter verwelkomen we je graag opnieuw op enkele bekende plantenbeurzen!
 

Groene kerstmarkt in Trompenburg, Rotterdam

Drie dagen lang vormen de wintergroene, botanische tuinen van Trompenburg het decor voor een intieme kerstmarkt waar we jong en oud verrassen. Langs de kramenroute die je door deze historische buitenplaats leidt vind je (duurzame) cadeauartikelen met een link naar groen zoals biologische bloembollen, zeldzame kamerplanten en echte honing van de imker. Verwacht ook originele producten van lokale ondernemers.

De kerstmarkt gaat door op 09, 10 en 11 december.

Tuindagen en plantenbeurs, Hex

Kasteel Hex is een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van tuin, horticultuur en natuur.
De jaarlijks terugkerende tuindagen/plantenbeurs zijn voor velen een gelegenheid om in een ontspannen sfeer – en in het uitzonderlijk kader van deze historische tuinen – vrienden en collega’s te ontmoeten, bijzondere planten te ontdekken en bij kwekers en specialisten om advies te gaan.

De plantenbeurs gaat door op 10 en 11 september.

'La Feuillerie', Celles

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele plantendagen met zeldzame en collectieplanten.
Het 'niet te missen evenement' voor veeleisende plantenliefhebbers.
Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar, het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.

De plantendagen gaan door op 17 en 18 september.

Herfstfair arboretum Trompenburg, Rotterdam

Planten- en oogstmarkt in het schitterende en unieke arboretum van Rotterdam. Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bloembollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van centrum Rotterdam in de wijk Kralingen en is met maar liefst 8 hectare oppervlakte een ware ontdekking voor rustzoekers en groenliefhebbers vanuit binnen en buiten de stad. De tuin is enorm divers; je vindt er traditionele tuinen in Engelse stijl maar ook een modern voedselbos in ontwikkeling en een fotogenieke woestijnkas. Trompenburg is van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. 

De plantenmarkt gaat door op 24 en 25 september.

Plantendag najaar Kalmthout

Wil je een border aanplanten, je bloembakken vullen of zoek je bijzondere groenten voor je moestuin? Op één dag kun je er shoppen bij de allerbeste kwekerijen van België en Nederland in het prachtige kader van de arboretumtuin.

Steeds zijn de plantendagen van Arboretum Kalmthout trouw gebleven aan hun originele opzet: een unieke mix van liefhebber-verzamelaars en professionele kwekerijen waar met een hart voor botanische bijzonderheden, uitsluitend tuinplanten verkocht worden. Je vindt er standen met lentebloeiers, éénjarigen en vaste planten, kruiden, kleinfruit maar ook bomen en struiken. Je krijgt ook massa’s praktische tips en professioneel advies. Voor elke tuin, gevel, terras of vensterbank valt er wel een aanwinst te ontdekken – en minstens één om mee naar huis te nemen.

De plantendag gaat door op 02 oktober.

Tuindagen, Beervelde

De Tuindagen in het Park van Beervelde zijn met haar 240 deelnemers en meer dan 20.000 bezoekers, op Europees niveau, een begrip geworden voor liefhebbers van tuinbeurzen. Drie dagen lang, half mei en half oktober, is het Park een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber. Tevens biedt dit evenement aan zijn bezoekers, samen met een muzikale omlijsting, een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving, ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten die voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen. Beervelde: een atmosfeer, een gezellige uitstap met vrienden of familie, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.

Heel opmerkelijk in Beervelde is de manier waarop de organisatoren en tal van deelnemers zich telkens opnieuw laten inspireren door het thema van de editie. "Oostenrijk" is het thema voor deze editie.


De tuindagen gaan door op 07, 08 en 09 oktober.

 

Links

Home

Contact - verkoop en leveren

Vind nog meer op

 

Contact

Henk.Jan.Heideboer@skynet.be

Maxburgdreef 21

2990 Loenhout, België

+32 476 90 86 77

 

© Copyright henkjanheideboer