PLANTENBEURZEN 2024

U vindt ons deze winter en dit voorjaar weer terug op enkele bekende en minder bekende plantenbeurzen

Henk en Jan

DAGEN VAN DE WINTERHEIDE, Loenhout


Via deze opendeurdag willen we u de unieke gelegenheid geven uw winterheide op kleur aan te kopen.

Op de kwekerij bevinden zich grote collecties Erica darleyensis en Erica carnea die dan volop staan te bloeien.

U kan ons die dagen vrijblijvend bezoeken tussen 09u00 en 16u30 om ter plaatse uw aankopen te doen of u te laten inspireren voor toekomstige aanplantingen.


de plantendagen gaan door op 02 en 03 maart

PLANTENDAG,  Liezele


Op Paasmaandag 01 april 2024 gaat de  zeventwintigste editie van de Vlaamse Plantenbeurs door in Liezele-Puurs.
In samenwerking met de Landelijke Gilde nationaal (70.000 leden) zal de Landelijke Gilde Liezele dit evenement organiseren. De verkoopbeurs is uitgegroeid tot één van de grootste in zijn soort.


de plantendag gaat door op 01 april

FOIRE DE JARDIN du parc du château d'Enghien, Edingen


De 19e Tuinbeurs 'Parc d'Enghien', een niet te missen evenement voor plantenliefhebbers,  doet de lente ontwaken.

De Tuinbeurs van Edingen telt 250 exposanten tot uw beschikking. Een groen park van 4 hectare en zijn neoklassieke kasteel uitzonderlijk open voor het publiek. Kwekers en hoveniers. Buitendecoratie en meubilair. Alles voor het zwembad en de spa. Animatie voor jong en oud, conferenties en gastronomische tussenstops.


de tuinbeurs gaat door op 12, 13 en 14 april

FÊTE DES PLANTES, Celles


Al meer dan 30 jaar is La Feuillerie een van de belangrijkste ontmoetingsplekken voor gepassioneerde plantenliefhebbers, die er twee keer per jaar, in de lente en de herfst, verzamelen voor de ondertussen legendarische Plantendagen van La Feuillerie.


de plantendagen gaan door op 20 en 21 april

FESTIVAL DU JARDIN, Beez


De derde editie van een nieuwe en beloftevolle plantenbeurs in het prachtige kader van de tuin van het kasteel van Beez.

Aan de oevers van de Maas doen verschillende plantenkwekers hun best om u te verleiden met hun gevarieerde aanbod aan planten.


het plantenfestival gaat door op 27 en 28 april

BLOEMENMARKT, Herentals


Een heerlijke lentedag in Herentals! 1 mei is er weer een bloemenmarkt op de Grote Markt. De bloemen zijn te bewonderen van 10 tot 17 uur. Op de bloemenmarkt kunt u terecht voor kleurrijke bloemen, planten, kruiden en tuingereedschap.


de bloemenmarkt gaat door op 01 mei

VOORJAARSPLANTENMARKT in het arboretum 'Trompenburg', Rotterdam (NL)


De leukste plantenmarkt! Er is een kramenroute door een gedeelte van de botanische tuin waar meerdere, gespecialiseerde kwekers hun bijzondere (en vaak biologische) planten aanbieden.

Er zijn vaste planten, struikjes en heesters, bloembollen, cactussen, enzovoort. Uiteraard staan ze ook klaar met adviezen over de planten, beplanting in uw eigen tuin en het onderhoud.


de plantenmarkt gaat door op 04 en 05 mei

TUINDAGEN KASTEEL HEIHUYZEN, Malle


Van vrijdag 24 tot zondag 26 mei 2024 wordt het unieke domein van Estate Heihuyzen opnieuw omgetoverd tot een bijzonder sfeervolle tuin- en lifestylebeurs. Wie er ooit bij was, wil ook deze keer niet ontbreken...


de tuindagen gaan door op 24, 25 en 26 mei

FÊTE DES PLANTES, Locon (FR)


Een feest, een ontmoetingsplaats...

 

Het oorspronkelijke idee van dit festival, opgericht in 2003, was om tuinliefhebbers in de regio de kans te bieden een wereld te ontdekken die ze niet kenden, of, voor de meest kenners, om zichzelf te trakteren op DE PLANT die ontbrak in hun collectie. Maar al snel werd het een gezellige bijeenkomst, waar we elkaar graag ontmoeten, de laatste nieuwigheden bespreken onder "tuinfreaks” en waar we verliefd worden op de prachtige planten die er worden aangeboden.


de plantendagen gaan door op 23 en 24 maart

ALKENSE PLANTENDAG, Alken


De verenigingen, de Landelijke Gilde van Alken en de imkerbond "De Vlijtige Bestuivers" , organiseren in samenwerking met het Gemeentebestuur van Alken de " ALKENSE PLANTENDAG".
Alles voor in en rond de tuin zal er te koop zijn


de plantendag gaat door op 14 april

PLANTENDAG VOORJAAR in het arboretum, Kalmthout


Ben je een border aan het aanplanten, wil je dringend je bloembakken vullen of ben je op zoek naar niet-alledaagse groenten voor je moestuin? Kom dan snuisteren op de plantendag van Arboretum Kalmthout tussen de vele kramen boordevol bijzondere planten, bomen, struiken, zaden, bollen en knollen. Je kunt er op één dag terecht bij de allerbeste kwekers van België en omstreken voor allerhande tuinplanten en botanische zeldzaamheden, en dat in het prachtige kader van de arboretumtuin.


de plantendag gaat door op 21 april

BOKRIJK BOTANIEK, Bokrijk


Hét evenement rond buitenleven, design en vakmanschap. Ontdek een uitgebreide waaier aan bijzondere bloemen en planten, tuinmeubelen en -decoratie, … en ga naar huis met bakken vol inspiratie en goesting voor outdoor living


de plantendag gaat door op 01 mei

PLANTEN- EN TUINFEEST IN DE ABDIJ VAN AYWIERS, Lasne


Een dynamische ontmoeting tussen 200 tuinwereld professionelen en enthousiaste bezoekers, in een betoverende omgeving: de Abdij van Aywiers.

De 7 hectares tuin, omringd door oude muren, beschikt over prachtige eeuwenoude bomen, zeldzame planten en struiken, een vijver, bronnen alsook een tuin met kruiden en medicinale planten.


het plantenfeest gaat door op 03, 04 en 05 mei

TUINDAGEN IN HET PARK VAN BEERVELDE, Beervelde


Een dynamische ontmoeting tussen 200 tuinwereld professionelen en enthousiaste bezoekers, in een betoverende omgeving: de Abdij van Aywiers.

De 7 hectares tuin, omringd door oude muren, beschikt over prachtige eeuwenoude bomen, zeldzame planten en struiken, een vijver, bronnen alsook een tuin met kruiden en medicinale planten.


de tuindagen gaan door op 10, 11 en 12 mei

PLANTENFESTIJN, Appeltern


Het hele jaar door is er in Appeltern volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. De meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen spelen daarbij een grote rol. Maar omdat de plantenwereld van Appeltern in feite groter is dan de tuinenwereld, organiseren ze het Appeltern Plantenfestijn.


het plantenfestijn gaat door op 08 en 09 juni