PLANTENBEURZEN 2024

U vindt ons deze winter en dit voorjaar weer terug op enkele bekende en minder bekende plantenbeurzen

Henk en Jan

BLOEMEN- EN PLANTENMARKT,  Herk-de-Stad (BE)


p zondag 7 april wordt van 10 tot 16.30 uur de Markt met een veertigtal standhouders opnieuw omgetoverd in een bloemenparadijs voor de jaarlijkse bloemen- en plantenmarkt.

Er is een uiteenlopende keuzes aan bloemen en planten waaronder éénjarige & vaste planten, heesters & struiken en tal van andere bijzondere planten. Tussen al die bloemen- en plantenpracht vind je ook tuinmeubelen en -decoratie, kruiden, Herkse honing, vruchtensappen, confituren en advocaat, kruidenplantjes, gedroogde vruchten en bijzondere en vergeten groenten.de plantenmarkt gaat door op 07 april

PLANTENDAG VOORJAAR in het arboretum, Kalmthout (BE)


Ben je een border aan het aanplanten, wil je dringend je bloembakken vullen of ben je op zoek naar niet-alledaagse groenten voor je moestuin? Kom dan snuisteren op de plantendag van Arboretum Kalmthout tussen de vele kramen boordevol bijzondere planten, bomen, struiken, zaden, bollen en knollen. Je kunt er op één dag terecht bij de allerbeste kwekers van België en omstreken voor allerhande tuinplanten en botanische zeldzaamheden, en dat in het prachtige kader van de arboretumtuin.


de plantendag gaat door op 21 april

FESTIVAL DU JARDIN, Beez (BE)


De derde editie van een nieuwe en beloftevolle plantenbeurs in het prachtige kader van de tuin van het kasteel van Beez.

Aan de oevers van de Maas doen verschillende plantenkwekers hun best om u te verleiden met hun gevarieerde aanbod aan planten.


het plantenfestival gaat door op 27 en 28 april

BLOEMENMARKT, Herentals (BE)


Een heerlijke lentedag in Herentals! 1 mei is er weer een bloemenmarkt op de Grote Markt. De bloemen zijn te bewonderen van 10 tot 17 uur. Op de bloemenmarkt kunt u terecht voor kleurrijke bloemen, planten, kruiden en tuingereedschap.


de bloemenmarkt gaat door op 01 mei

TUINDAGEN KASTEEL HEIHUYZEN, Malle (BE)


Van vrijdag 24 tot zondag 26 mei 2024 wordt het unieke domein van Estate Heihuyzen opnieuw omgetoverd tot een bijzonder sfeervolle tuin- en lifestylebeurs. Wie er ooit bij was, wil ook deze keer niet ontbreken...


de tuindagen gaan door op 24, 25 en 26 mei

FOIRE DE JARDIN du parc du château d'Enghien, Edingen (BE)


De 19e Tuinbeurs 'Parc d'Enghien', een niet te missen evenement voor plantenliefhebbers,  doet de lente ontwaken.

De Tuinbeurs van Edingen telt 250 exposanten tot uw beschikking. Een groen park van 4 hectare en zijn neoklassieke kasteel uitzonderlijk open voor het publiek. Kwekers en hoveniers. Buitendecoratie en meubilair. Alles voor het zwembad en de spa. Animatie voor jong en oud, conferenties en gastronomische tussenstops.


de tuinbeurs gaat door op 12, 13 en 14 april

FÊTE DES PLANTES, Celles (BE)


Al meer dan 30 jaar is La Feuillerie een van de belangrijkste ontmoetingsplekken voor gepassioneerde plantenliefhebbers, die er twee keer per jaar, in de lente en de herfst, verzamelen voor de ondertussen legendarische Plantendagen van La Feuillerie.


de plantendagen gaan door op 20 en 21 april

BOKRIJK BOTANIEK, Bokrijk (BE)


Hét evenement rond buitenleven, design en vakmanschap. Ontdek een uitgebreide waaier aan bijzondere bloemen en planten, tuinmeubelen en -decoratie, … en ga naar huis met bakken vol inspiratie en goesting voor outdoor living


de plantendag gaat door op 01 mei

PLANTEN- EN TUINFEEST IN DE ABDIJ VAN AYWIERS, Lasne (BE)


Een dynamische ontmoeting tussen 200 tuinwereld professionelen en enthousiaste bezoekers, in een betoverende omgeving: de Abdij van Aywiers.

De 7 hectares tuin, omringd door oude muren, beschikt over prachtige eeuwenoude bomen, zeldzame planten en struiken, een vijver, bronnen alsook een tuin met kruiden en medicinale planten.


het plantenfeest gaat door op 03, 04 en 05 mei

TUINDAGEN IN HET PARK VAN BEERVELDE, Beervelde (BE)


Een dynamische ontmoeting tussen 200 tuinwereld professionelen en enthousiaste bezoekers, in een betoverende omgeving: de Abdij van Aywiers.

De 7 hectares tuin, omringd door oude muren, beschikt over prachtige eeuwenoude bomen, zeldzame planten en struiken, een vijver, bronnen alsook een tuin met kruiden en medicinale planten.


de tuindagen gaan door op 10, 11 en 12 mei

PLANTENFESTIJN, Appeltern (NL)


Het hele jaar door is er in Appeltern volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. De meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen spelen daarbij een grote rol. Maar omdat de plantenwereld van Appeltern in feite groter is dan de tuinenwereld, organiseren ze het Appeltern Plantenfestijn.


het plantenfestijn gaat door op 08 en 09 juni